Selecteer een pagina

Had net een coachgesprek. #autisme blijft me boeien. Het wordt zo vaak gezegd maar wie ziet en beseft dit echt:

Mensen met autisme zijn juist heel gevoelig en empathisch

We zien on-echtheid. Doorzien maskers en maniertjes. En ja bij autisme speelt een hechtingsstoornis die onze relaties met anderen saboteert. Maar als dat opgelost is en doorleefd en doorzien… dan kunnen we ons prima verhouden tot anderen.

Maar dan…

Doorzien we alle ego-spelletjes en sabotage. Hoe mensen dingen probeert te halen of voor elkaar te krijgen. In relatie met anderen. En dus ook in relatie met ons. Dus ook al hebben wij dan ons “probleem” opgelost, dan nog werkt de relatie niet. Want aanpassen gaat voor ons niet of nauwelijks.

En wij spiegelen mensen in hun patronen en hun ego-strategieën. Kunnen we niks aan doen. Dat leg ik zo uit.

Waarom doe je wat je doet?

Dat zou iedereen zich af moeten vragen maar gek genoeg doet bijna niemand dat. Tot op de bodem hè. De diepste reden. De waarom achter de waarom bedoel ik dan. Waarom die relatie, die baan, die belangstelling?

Bijna altijd is dat iets van het ego. Het ego probeert vervulling te krijgen door iets of iemand te “hebben”, ervaren, of zijn.

Alleen vanuit jouw Bron ben je vervuld

Dat we dat niet heel zijn en niet oké zijn is een vergissing van het ego. Dat wordt ons aangeleerd als we opgroeien. De mensheid is het contact met de Bron kwijt. Het meest voor de hand liggende zien we over het hoofd: onszelf.

Er wordt ons van alles voorgehouden om ons hiervan af te leiden en van onszelf weg te houden. Mensen proberen die vervulling bij elkaar te halen (ja ook ouders bij hun kinderen).

Alles zit scheef in deze wereld en alles is omgedraaid. We leren dat vervulling buiten ons te vinden is. In wetenschap, werk, relaties, geld, seks, geld, eten, spanning en avontuur, uitdagingen, het bereiken van doelen, succes, eer, status, spullen, uiterlijk, religie, carrière en ga zo maar door.

We leren dat “echte” liefde is dat je elkaars pijn afdekt. Maar dat is niet waar. Onder jouw pijn zit de grootste liefde die er bestaat.

💗 Jouw eigen Hart.

💗 Jouw eigen Bron.

💗 Jouw eigen Zijn.

It’s the wound where the light enters (Rumi).

In onze aanwezigheid worden pijn en ego blootgelegd

Ons gevoelige systeem vraagt namelijk absolute trouw van ons Zelf: doen wat juist is. Doen wat klopt met ons innerlijk weten. En dat is niet altijd in het belang van het ego. Onze woorden en daden gaan soms recht tegen wat normaal of fatsoenlijk is, in. En ja, mijn ego vindt dat soms ook heel lastig. Dan moet ik mijn eigen overtuigingen en angsten ook onderzoeken en opzij zetten.

Waarom gaan we zo ver om naar onszelf te luisteren? Dat niet doen betekent nog meer moeilijkheden: piekeren, fysieke klachten, depressie. Daarmee blokkeren we de stroom vanuit onze Bron. En daarmee ook de liefde en vreugde en levensenergie. Zowel voor onszelf als voor anderen.

Het vraagt heel wat om jezelf te blijven. Vooral wanneer je weet dat dat pijn raakt bij een ander. Maar het moet zo zijn om de balans te herstellen. Om mensen weer terug te brengen naar zich Zelf. Hun Ware Zelf. Naar de Bron. Naar God. Die Oneindige Liefde is.

Omgaan met ons vraagt van jou om jezelf te onderzoeken. Zoals wij dat ons leven lang al met onszelf doen. Om uiteindelijk te ont-dekken dat er niets verkeerd is. Niemand doet iets fout. Niets kan vernietigen wie jij werkelijk bent. Niemand hoeft ooit ergens bang voor te zijn.

We be-leven dingen anders en leren van elkaar. Dat de werkelijkheid oneindig rijk is. Er zijn zoveel werkelijkheden als er mensen zijn. Zo worden we steeds rijker van binnen. Die rijkdom heet LIEFDE. Liefde in vele vormen en kleuren.

Wij zijn hier niet zozeer voor onszelf

(Alhoewel het ego/onze persoonlijkheid ook meegeniet, dat is zeker waar). Wij zijn hier om de illusies te doorbreken waar we als mensheid in gevangen zitten.

💗 Om ogen te openen voor de waarheid die Liefde is.

💗 Om harten te openen.

💗 Om mensen te laten openbloeien.

Want de werkelijkheid is: er is alleen maar Liefde

Oh, wat heerlijk om DAT te mogen ervaren. Wat een rijkdom 🥰

Goodbye autisme. Dat was, ooit, ook mijn werkelijkheid. Ik ben dankbaar voor alle ervaringen op het pad van Mens-Zijn. De innerlijke rijkdom die dat brengt is pure Liefde.

Jouw innerlijke oog is DAT wat alles transformeert tot Liefde. Aan jou de keuze of waar je je mee bezig houdt. Iets buiten jezelf of jouw oneindige Zelf DAT God Is en DAT Liefde IS.

Eenmaal gezien blijft DAT bewust.

Jij bent DAT.

💗 Els

 

P.S. Over een tijdje geef ik weer een minicursus. Die is helemaal gratis. Meld je onderaan deze pagina aan voor de maillijst, dan krijg je vanzelf bericht.