Selecteer een pagina

Als je dezelfde leeftijd hebt als ik ken je misschien de film “The Neverending Story”. Een fantastisch verhaal over een jongen die een heel bijzonder boek leest. Na een tijdje gebeurt er iets bijzonders: de letters, woorden zinnen vormen zich terwijl hij leest. De jongen herkent zijn eigen gedachten in het verhaal. Hij is deel van het verhaal geworden!

Hij komt terecht in een fantasiewereld die verloren gaat in het zich uitbreidende Niets. De fantasiewezens hebben de hoop opgegeven en de sfeer is troosteloos. Hoe onwaarschijnlijk ook, door zijn moed en zijn zuivere hart weet hij deze wereld te redden van de ondergang. Hij wordt de held van het verhaal, terwijl hij in zijn echte leven ‘maar een gewone jongen is’.

Na mijn diagnose ASS

Dit verhaal lijkt sterk op mijn levensverhaal. Na mijn diagnose ASS (Asperger Syndroom) in 2011 verloor ik alle hoop. Ik had gedroomd van een spiritueel leven in vrijheid, vreugde met mijn kinderen, en bijdragen aan een betere wereld. Dit alles kon ik vergeten: ik was geestelijk gehandicapt, ik miste het vermogen om werkelijk contact te maken met anderen. Om aan te voelen, te begrijpen, te vertrouwen.

Wanhoop en leegte vulden mijn gedachten tot ik niet meer wilde leven. Ik stortte in en kon dagenlang alleen maar huilen van ellende. Tot ik inzag dat ik in een verhaal zat waar ik zelf invloed op had met mijn gedachten. Hoe zwaar het ook zou zijn, ik wist dat ik er uit kon komen.

Geen autisme meer

Sinds afgelopen zomer ben ik er 100% van overtuigd dat ik uit mijn autisme ben gegroeid. Het is nu mijn missie om anderen hierbij te helpen. Om de wereld te laten zien dat we niet beperkt zijn, integendeel.

De wereld was er niet klaar voor om ons te begrijpen.
We zijn niet voor niets zoals we zijn.
We zijn voorlopers van een nieuwe golf van bewustzijn.

de Wake Up Call

Wil jij ook de held van jouw verhaal worden? Dit najaar kom ik met de Wake Up Call. Een online training om je autisme achter je te laten. Als dat kan, wat is er dan nog meer mogelijk?

Ga naar de homepage om je aan te melden voor de Wake Up Call.