Selecteer een pagina

Ik ben een dromer

Vannacht droomde ik over een groepje van vier ezels. Ze stonden tegen elkaar aan, knuffelden en likten elkaar. Lief om te zien. Een ondernemer die ik ken stond erbij en zei tegen me: “kijk, dat vind ik nu zo leuk aan ezels”.

Toen ik de droom aan het duiden was kwam ik er niet uit en ik had sterk het gevoel dat ik de betekenis van een ezel moest opzoeken. Dat doe ik bijna nooit, want meestal weet ik intuïtief de betekenis wel. Maar nu bleef ik hangen bij koppigheid en domheid, want daar denk je aan bij een ezel.

Ezels zijn niet koppig

Tot mijn verrassing las ik dat ezels eigenlijk heel puur en authentiek zijn. Wij zien dat vaak als koppig, maar eigenlijk is eigenwijs beter om te zeggen: ze zijn trouw aan hun eigen wijsheid. Ze zijn intelligent, wijs, taai, geduldig en betrouwbaar.

Als je dus een ezel iets laat doen en hij voelt het zelf niet, of hij voelt dat er iets niet klopt, dan zal hij weigeren. Dat is geen koppigheid van de ezel. Hij bewaakt zijn grenzen en zijn eigenheid zodat het altijd klopt wat hij doet. Ezels zijn dus heel puur en zuiver en wijs. Ze confronteren je met je eigen koppigheid.

De boodschap van de droom ging over mijn ondernemerschap. Ik heb een missie en die moet de wereld in. Het zou geweldig zijn als ik daar mijn geld mee verdien. Dus ik ben ook bezig met strategie, techniek en marketing.

Soms voel ik dan de neiging om dingen te doen omdat ik zichtbaar moet zijn. Om klanten binnen te halen, aan wie ik straks kan verkopen. Natuurlijk is dat ook wat er moet gebeuren, maar de energie achter die acties is anders. En dan gaat het nooit zo lekker als wanneer ik vanuit pure inspiratie schrijf, of keuzes maak waar ik blij van word omdat ze kloppen.

Echtheid

Deze droom confronteerde me daarmee en maakte me ervan bewust dat ik de keuze heb vanuit welke energie en intentie ik vorm geef aan mijn missie. En mensen met autisme voelen vanuit welke energie je werkt, dat weet ik natuurlijk ook. Ik heb het ook door als iemand niet echt is. Of als iemand zich voordoet als professional en niets van betrokkenheid of menselijkheid uitstraalt.

En natuurlijk klopt dat voor mij niet om te doen. De ezels uit mijn droom hielpen me om weer in mijn enthousiasme, liefde en vertrouwen te stappen en vooral in het plezier waarmee ik werk. Ik zou niet meer willen ruilen met een gewone baan. Mensen met autisme naar een volgend level helpen waarop ze vrijbreken uit het oude paradigma van beperkingen, niet-kunnen en vastlopen is voor mij het mooiste wat er is. Dat lukt alleen met echtheid en menselijkheid.

We lijken namelijk wel een beetje op ezels 😉

Terug naar de homepage