Selecteer een pagina

Soms hoor je wel eens dat mensen met autisme geen liefde kennen of voelen. En misschien is dat voor jou ook wel zo. Maar misschien ben je ook wel eens verliefd geweest en weet je hoe het is als je hart overstroomt. Dit soort liefde is inderdaad niet vanzelfsprekend als je autistisch bent.

Maar weet je dat er heel veel soorten liefde bestaan? In feite is alles wat er is liefde. De Bron van waaruit alles is ontstaan, de energie die het leven mogelijk maakt, is liefde. Zonder liefde zou er niets bestaan. Liefde is het leven dat door je heen stroomt. Liefde is de reden van je bestaan. Alles is Liefde. En liefde is dus overal.

Goddelijke liefde

Dat je misschien geen liefde in je hart ervaart wil dus niet zeggen dat je het niet kent. Met autisme kijk je recht door alle vormen heen en zie je de werkelijkheid achter alles. Dat is de Goddelijke liefde die je in alles ervaart. Deze geeft in je lichaam en in je energie een heel ander gevoel dan een stromen en een warmte in het hart dat we meestal bedoelen als we het hebben over liefde.

De Goddelijke liefde die mensen met autisme meestal wel kennen is voelbaar als een lichte en fijne energie die door alles heen straalt. Het is de liefde voor waarheid. Het is onze puurheid, onze kwetsbaarheid, onze eerlijkheid en onze oprechtheid. We zeggen geen dingen waar we zelf niet achter staan. Als we dingen moeten doen die tegen ons geweten in gaan komt ons lichaam in opstand. Het moet kloppen, dan pas kunnen we ergens volledig JA op zeggen.

Ook dit is liefde. En wel een bijzonder soort liefde. Mensen met autisme zijn in staat om dwars door de persoonlijkheid heen te kijken. Ras, geslacht, politieke voorkeur, veganistisch, alcoholist, jong, oud, het maakt niet uit. We zien een mens. En daarbij hebben we de gave om direct het Goddelijke in iemands ogen te zien. Of de Bron of hoe je het maar noemt. Door de diepte die we in alles ervaren en in onszelf, zijn we daar dichterbij dan de meeste andere mensen.

Een blik in de hemel

Als iemand met autisme je aankijkt dan gunt die jou als het ware een blik in de hemel. Prijs jezelf dus gelukkig als dat gebeurt en stel je open voor die ervaring.

Natuurlijk hebben ook wij onze grillen. Doen we wel eens iets stoms of ondoordachts. Of laten we het merken als we het ergens niet mee eens zijn. Dan kan ik zelf wel eens heel koppig zijn 😉 Wij zijn tenslotte ook maar mensen. Maar ik wil je laten zien dat ook in ons heel veel liefde zit. Ze zit alleen op een andere frequentie. Je moet haar willen en kunnen zien. En ik hoop dat dit stukje daar aan bijdraagt.

P.S. 1 Zelf heb ik een paar jaar geleden mijn hart weten te openen voor de persoonlijke liefde. De menselijke liefde, warmte, genegenheid en betrokkenheid. Daarmee verdwenen mijn autistische problemen in de communicatie en de sociale interactie. Meer weten? Download dan gratis mijn boek De waarheid over mijn autisme op mijn website.

P.S. 2 Voel je herkenning in dit stukje en verlang je ernaar om zowel de Goddelijke als de persoonlijke liefde verder te ontdekken? Op dit moment werk ik aan een online training. Vanuit mijn eigen ervaring help ik je ontdekken hoe het werkt. Want jouw leven hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als het nu waarschijnlijk is. Het kan juist super makkelijk en in deze training leer je hoe. Autisme is namelijk helemaal geen beperking. Je bezit namelijk uitgebreidere vermogens dan de meeste mensen. Alleen al je zintuigen zijn vele malen gevoeliger. Ik neem je graag mee op deze (innerlijke) reis van je leven! Meer weten? Meld je aan voor de nieuwsbrief of zorg dat je mijn account volgt om niks meer te missen.