Selecteer een pagina

Heb jij dat ook wel eens?
Dat je ‘verdwijnt’ in een bubbel?
Om iets helemaal uit te diepen of te ervaren?
En dat je dan even uit contact gaat met de buitenwereld?

In dat soort tijden voel ik me soms echt een vreemde op deze planeet.

Nou ja, meer alsof ik in een andere, parallelle realiteit zit. En dat de rest van de wereld langs me heen gaat.

Afgelopen maand was voor mij zo’n periode.
Inmiddels kan ik het niet erg meer vinden. Ik weet dat ik er niemand mee help om dit te doen.
Zo werkt het kennelijk voor me.

Weet je dat dit tegelijk een groot talent is?

Om ergens he-le-maal in te duiken?
En waarom niet?
Als iets je zo ontzettend boeit, waarom zou je er dan niet voor 100% in gaan om er alles van te ontdekken?

OK als daardoor je gezin bijvoorbeeld problemen krijgt kan dat natuurlijk niet. Maar ik heb ook kids en die weten inmiddels dat ik ‘een beetje gek’ ben. Ze zijn er blij mee!
Je kunt in een korte periode heel veel leren en daarna voel je je verrijkt en voldaan. Zo ervaar ik het tenminste
In mijn studieperiode volgde ik de opleiding tot Montessori-leerkracht en zij spreekt over ‘gevoelige perioden’. Kinderen leren elk in hun eigen, unieke tempo en wanneer het kind zelf interesse krijgt in bijvoorbeeld planeten, dan bied je als Montessori-leerkracht lesstof aan op dat gebied. Want dan weet je dat het voor de volledige 100% wordt opgenomen. Het kind is dan gevoelig voor deze informatie.

En zo werkt het volgens mij gewoon voor iedereen. Wanneer je interesse gewekt is, sta je open. Daarom:

Wanneer iets je interesse heeft, duik er dan lekker in en geniet ervan!

Je hebt dan eindeloze motivatie en concentratie om je erin te verdiepen en je leert supersnel.
Wat mij betreft is dit de meest effectieve manier van leren en van persoonlijke ontwikkeling.

Go with the flow & enjoy 🚀😊💗

P.S.
Ik help mensen met autisme om écht verder te komen. Voor 33 euro heb je toegang tot de online training De Wake Up Call en ben je 3 maanden lid van de besloten Facebookgroep. In 8 weken krijg je alles wat je nodig hebt om jezelf te bevrijden van de beperking. Regelmatig geef ik een live (ook via Zoom) om vragen te beantwoorden en samen met jou, jouw binnenwereld te ontdekken. HIER meld je je aan voor De Wake Up Call. Na de eerste 3 maanden kun je, als je dat wilt, je lidmaatschap voortzetten (11 euro per maand). Goedkopere coaching is er niet!