Selecteer een pagina

Als ik over LinkedIn scroll en stukjes lees van autismeprofessionals, gaan mijn haren vaak recht overeind staan. Er worden zo . veel . dingen . gezegd . die . gewoon . niet . kloppen!!

Het is tijd dat we autisme gaan zien voor wat het ECHT is.

Dat mensen aan het woord komen bij wie dingen WEL lukken. Dat we van die mensen leren in plaats van blijven denken in beperkingen en stoornissen en hokjes en labels.

Gelukkig ken ik inmiddels een paar mensen die net als ik, “ondanks” hun diagnose ASS stappen hebben gemaakt in hun emotionele en sociale ontwikkeling. There is no box! Behalve als je zelf besluit in dat autisme hokje te blijven zitten.

Wat ik jou, als je een vorm van autisme hebt, elke dag in je oor zou willen fluisteren is dit:
💗 Stop alsjeblieft met jezelf naar beneden praten dat je dingen “toch niet kunt” omdat je autisme hebt. Wees nieuwsgierig, stap uit dat wetenschappelijke autismehokje, de wijde wereld in en ga ontdekken wat er nog méér is.
💗 Start met jezelf in gedachten lief toe te spreken. Wat anderen zeggen kun je negeren maar je eigen gedachten niet # #. Word goede vrienden met dat stemmetje in je hoofd, je “kleine ikje”. Je leven zal een stuk makkelijker zijn.
💗 Breng je fantasie weer tot leven. Jouw verbeeldingskracht is jouw snelweg om via jouw bewustzijn het kwantumveld in beweging te zetten. Ga weer dromen, zet ze op papier, teken ze, beschrijf ze en maak ze waar!

Het . kan . WEL 🙌💥🤯

Liefs Els
💗