Selecteer een pagina

Lastig

Met een schok besefte ik: Als DIT gezien wordt, als ik DIT voel en toelaat [waarheid te zijn], dan ga ik dood. Dan kan ik niet leven. Daar kan ik niet mee leven. Van binnen kwam ik in een kramp en instinctief wilde ik het negeren zoals ik altijd volautomatisch had gedaan. Maar dit was precies wat ik nodig had om verder te komen dus ik besloot om de tijger dit keer recht in de ogen te kijken.

“Ik ben lastig” echode het in mijn hoofd. Een oude echo van lang geleden – ik was mezelf, klein, een jaar of twee. Deze overtuiging heeft me belemmerd om mezelf te zijn, zelfs maar om voor mezelf te zorgen. Meteen besefte ik: dit was PRECIES de gedachte die maakte dat ik uit mijn leven wilde stappen, toen, een half jaar na mijn diagnose. Ik vond dat ik iedereen alleen maar tot last was. Deze diepe wond, die diepe pijn had me toen volledig in haar macht. Maar nu niet meer. Nu ben ik zover om haar aan te kijken. Dat kleine meisje van twee. En de wond van toen.

Lastige gevoelens. We hebben ze allemaal.
Alleen als je autisme hebt voel je ze onwijs veel sterker. En dat maakt het knap lastig.

Geen wonder

Ooit las ik een stukje dat me veel helderheid gaf. Een meisje zonder en een meisje met autisme werden in verschillende situaties gevraagd om op een schaal van 0-100 aan te geven hoe sterk het gevoel was dat ze voelden. Ik geloof dat er één situatie met blijdschap en één met teleurstelling bij zat. Het meisje zonder autisme scoorde 20 en 30 en het meisje met autisme 80 en 90!

Geen wonder dat we zo gauw overweldigd worden door wat we voelen. De meeste mensen voelen wel wat, maar ach, het zijn maar gevoelens. En ze gaan over tot de orde van de dag. Maar als je voor 90% in beslag wordt genomen door je gevoelens wordt het lastig om ze te managen. En valt er eigenlijk wel iets te managen?

Weten dat het “maar gevoelens zijn” is niet genoeg. Want dat weten wordt uitgeschakeld als… juist.
De oplossing zit op een totaal ander level dan het denken.

Wat werkt?

Zelf ben ik ook nog aan het zoeken naar een manier die voor mij werkt. Want het gebeurt mij ook nog steeds dat ik niet vooruit te branden ben wanneer ik me niet lekker voel. Dan wil ik het wegmediteren, of overwinnen met dingen waardoor ik me goed voel, en blijf ik maar bezig met analyseren en het proberen te begrijpen. Maar al deze dingen helpen gewoon niet!

Wat ik wel heb gemerkt is dat ik “het deurtje gewoon dicht kan doen” – zo noem ik het maar even- en gewoon kan gaan doen wat ik eigenlijk wil doen. In normale woorden: dat ik me er niet zoveel van hoef aan te trekken. Het enige verschil met “normale” mensen is dat wat ik 80-90% voel, is wat zij voor 20-30% voelen. Ze geven er gewoon geen aandacht aan, en ik hoef dat dus ook niet. Als ik daar geen zin in heb tenminste…

Maar dat is het hem nu juist: ik vind die “binnenkant” nu juist ook heel interessant!
Het is onze grote valkuil EN het is onze superpower om zo goed te voelen.
Ik zal je uitleggen waarom.

Het is een gave

ALS je ervoor kiest om het innerlijke pad van persoonlijke transformatie te gaan, ben je bevoorrecht WANT:
🌸 Jij voelt zoveel beter wat er in je omgaat dan heel veel andere mensen 🌸
En ook al zit je gevoel meestal ver weg en komt het er af en toe in een uitbarsting uit… zelfs dan ben je gevoeliger dan de meeste andere mensen. Ik was daar ook tot zo’n 10 jaar geleden.
🌸 Je hebt gewoon toegang tot veel meer informatie uit je onderbewuste en je intuïtie 🌸
En dat is een enorm waardevolle gave. Die kun je niet leren en die kun je niet kopen. Je hebt het of je hebt het niet. En jij hebt die gave!

Ook ik ben onderweg

Het gebeurt me nog zelden dat ik echt oude gedachtenpatronen tegenkom. Mijn hoofd is aardig opgeruimd. Maar de programmering zit ook in je cellen en die weekt langzaam los door Bron-bewustzijn erop te laten schijnen in meditatie. En een paar weken geleden kwam er een heel oud gedachtenpatroon naar boven en daarmee ben ik aan de slag gegaan, net zoals je in de training leert.

De foto hierboven is van een dag die er emotioneel flink in hakte. Er was pijn, boosheid en frustratie omdat ik geen invloed had op de situatie. Maar ik liet me nier meer neerhalen door deze emoties, integendeel: mijn lichaam gaf aan de energie van de frustratie kwijt te willen, ik wilde hardlopen! Dus ik ben ’s avonds nog gaan rennen en het was HEERLIJK.

De Fuck-it Factor

Ik kwam erachter dat het eigenlijk niet om de situatie ging maar om iets diepers: dat ik voor mezelf sta, mijn eigen keuzes maak en doe wat ik wil doen. Ongeacht wat anderen ervan denken of zeggen of me proberen er vanaf te krijgen. Ik noemde het de “Fuck-it factor”. Die is de afgelopen weken exponentieel gegroeid 😜 En dat voelt zó krachtig! En heerlijk! Na het hardlopen was mijn frustratie omgeslagen in pure kracht en een nog dieper vertrouwen in mezelf. Niets brengt me nog van mijn pad. En tegenslagen zijn brandstof voor mijn Fuck-it factor 👊

HOE ik zover ben gekomen? Dat is een lang verhaal…
Maar jij kunt dit ook.
In de Wake Up Call leer je hoe ook jij je deze super positieve vibes eigen maakt.
Zodat je je nooit meer van je pad laat slaan door lastige gevoelens.
Met super simpele technieken en achtergrondinformatie kom je los van alle vooroordelen over autisme en ga je zien dat alles mogelijk is.

Ik roep al een tijdje dat er een herziene training aankomt, en die komt er ook aan..
ALLEEN zit ik zelf dus in een MEGA proces.
En ik weet zeker dat wanneer ik daar uit kom, mijn vertrouwen nog eens x 1000 is.
Zoals ik al zei, het gebeurt me nooit meer dat ik oude gedachtenpatronen tegenkom en nu dus wel.

100% vertrouwen

Jaren geleden deed ik de online business school van Simone Levie en daar zette ik 3 stappen op weg naar mijn doel als Autisme Goeroe (goeroe met een knipoog, zie het als mega inspiratiebron, en het gaat tenslotte wel om het bewustzijn van Bron/God/Zelf).
En geloof het of niet, deze stappen zijn allemaal uitgekomen de afgelopen jaren.

De eerste stap was: in het licht gaan staan.
Ik stond letterlijk onder een lamp bij de training. Ik mocht in de spotlight gaan staan. Die dag begon ik met online zichtbaarheid en stond mijn eerste video op Facebook.
De tweede stap was: terug naar de oorsprong/Bron.
Ik voelde mijn aandacht diep naar binnen gaan. Het volgende jaar had ik mijn Verlichtingservaring. De jaren erna kreeg dit een plek in mijn leven.
De derde stap was: stevig staan.
Ik voelde me op een prettige manier zwaarder en meer aanwezig.
Staan voor wie ik ben, doen wat ik wil doen met een Fuck it factor van 100%, daar ben ik naar onderweg. Hoe cool is dat?!

En JA ik weet dat ik misschien niet professioneel overkom maar dat HOEF ik ook niet.
Dit is geen gelikte marketingmail. Ik ben ECHT en ik ben MEZELF and I love it! (En dat gun ik jou dus ook!! 😍). En soms worstel ik ook met dingen, ik blijf ten slotte ook een mens 😁 maar ik ben niet meer van mijn pad te brengen, haha….

Wil je meedoen aan de online training? Er komt een vernieuwde training met een nieuwe prijs. En omdat ik niet met deadlines werk, maar in de flow, weet ik dus niet wanneer die beschikbaar komt.
Maar tot die tijd kun jij de “oude” training nog aanschaffen voor maar 33 euro. Ik wist het wel! (ik zou ze allebei doen, haha 😜)

Veel good vibes!
Els
😍🔥🙌