Selecteer een pagina

Het is midzomer, en alles buiten groeit en bloeit uitbundig. Onkruid is niet in toom te houden, en als je plantjes gezaaid hebt groeien die als kool. Kun je je ook zo verbazen over die enorme groeikracht? Weet je dat diezelfde groeikracht in ons allemaal zit? Als mens wil je -meestal onbewust- ook groeien. Jezelf ontwikkelen, vooruitgang ervaren, gelukkiger worden.

Verlangen is de brandstof

De brandstof voor die groeikracht is verlangen. Verlangen is een enorme stuwende kracht die je dwingt om verder te gaan. Soms als een drang om te leren, ontdekken en onderzoeken. Maar je komt haar ook tegen in situaties of gevoelens die je niet lekker zitten. Die gaan dan recht tegen je verlangen in.

Net als een plant die wil groeien terwijl er iets in de weg zit. Hij wordt tegengehouden door bijvoorbeeld een te kleine pot. Dat geeft een beknellend gevoel. Zo zijn er in het leven ook situaties die je tegenhouden en beknellend voelen. Ook autisme is een staat van zijn waarin je behoorlijk “op slot” zit. Je voelt gewoon dat het niet lekker zit, en daarmee weet je eigenlijk al dat het anders kan.

De levensstroom wil ergens heen, en kan het niet rechtdoor, dan wel met een omweg. Het leven wil geleefd worden. In het gunstigste geval zoek je een sport, hobby, of iets anders waarmee je jezelf kunt ontwikkelen. En in het ergste geval een verslaving -en daarvan word je uiteindelijk depressief omdat het je niet verder helpt. Je blijft in cirkels draaien omdat je denkt dat er geen oplossing is. Maar er is altijd een oplossing, zelfs voor de problemen die je met je autisme ervaart!

Het leven wil je verder brengen

Het leven wil je altijd verder brengen en het is aan jou of je die groeikracht in goede banen leidt, of dat ze zich onderhuids een weg zoekt. Als je dat doet weet je bijna zeker dat het vroeg of laat mis gaat en dat het leven met onaangename verrassingen komt. Ik weet zeker dat je intuïtief begrijpt wat ik bedoel.

Je kunt dus maar beter onderzoeken wat je dwars zit en wat de mogelijkheden zijn om een (kleine) stap te zetten. Dat is altijd beter dan blijven hangen in het oude beknellende. Het leven steunt je, jouw verlangens zijn de toegang tot de immense stuwkracht van het leven. En de Bron van die kracht zit in jou! Het kan dus niet anders dan dat het leven je steunt wanneer je voor je diepste verlangens kiest. Onrust en beknelling zijn signalen die je de richting wijzen. Als je dit weet heb je de sleutel.

Zo is het bij mij gegaan

10 jaar geleden zat ik zo vast als maar kon: de relatie waar ik in zat was een drama, het huis waar we woonden konden we nauwelijks betalen, voor mijn fulltime baan had ik niet genoeg energie. Ik lag al jaren in een spagaat om de boel te redden en met twee baby’s die me 24/7 nodig hadden ging het niet langer. Pas toen ik door had dat mijn lichaam het niet langer volhield maakte ik de keuze om het anders te doen.

Eigenlijk wist ik al langer het anders moest. De overbuurman leefde zoals ik diep van binnen wilde: hij was altijd relaxed, genoot van het leven. Werken was bijzaak -zodat hij kon leven! Met mooi weer lag hij te zonnen in de tuin en in het weekend zat hij vaak met vrienden rond een vuurtje. Voor zijn geld reed hij rond als koerier: voor mij stond hij symbool voor de vrijheid, blijheid waar ik naar verlangde!

Toen dacht ik dat het niet voor me weggelegd was, maar nu leef ik ook in vrijheid: ik kan werken wanneer ik wil. Als het mooi weer is kan ik buiten zijn als ik dat wil. Alles wat ik graag wil doen, hebben, of ervaren, komt in mijn leven – ook al DENK ik soms nog dat het niet kan, dan gebeurt het toch! Vorige week was ik jarig en toen zat ik heerlijk bij het kampvuur met fijne mensen om me heen te zingen en plezier te maken. Als je het me toen verteld had, had ik je niet geloofd.

Hoe ben ik daar gekomen?

Door mezelf van binnenuit te bevrijden. Het werkt namelijk van binnen naar buiten en niet andersom. Je kunt met alle wilskracht een situatie naar je hand zetten, maar als je er van binnen nog hetzelfde in staat, val je gegarandeerd terug in het oude. Alleen door je bewust te zijn en jezelf vrij te maken van de werkelijke beknelling (en dat zijn altijd oude gedachten en programmeringen), verander je je werkelijkheid.

Mijn kennis en ervaring wilde gedeeld worden, ik gun jou en iedereen met autisme namelijk dezelfde vrijheid en blijheid! Daarom heb ik een boek geschreven en een online training gemaakt.

Dus ervaar je bepaalde problemen? Dan roept het leven je om te kijken met welke ideeën je jezelf tegenhoudt. Want het leven wil je verder brengen met die enorme groeikracht die in je zit. Het leven staat 100% achter je, als jij 100% commitment hebt aan jezelf en aan het pad dat je verlangens je wijzen.

Ervaar je weinig of geen problemen? Des te meer ruimte je hebt om te onderzoeken wat je écht wilt. Misschien ben je al op de goede weg en voel je je al gesteund door het leven, wat ik natuurlijk hoop. Maar heb je het gevoel een middelmatig leven te leiden, weet je niet waar je het voor doet, of mis je bezieling, dan zou ik zeker niet wachten tot je ergens problemen tegenkomt.

Op dit moment ben ik De Wake Up Call aan het verbeteren. Je kunt nu nog meedoen voor 33 euro, dat is inclusief een jaar lidmaatschap van de Facebookgroep (om technische redenen is per maand betalen nog niet mogelijk, daarom ben je gewoon een jaar lang lid). De nieuwe training krijgt ook een nieuwe prijs, dus ik zou nog even van deze kans gebruik maken als ik jou was 😉