Selecteer een pagina

Vanmorgen was ik blij dat ik m’n rondje weer had gemaakt. Sinds een jaar of 4 ga ik zo’n twee keer per week joggen. Maar soms lukt het niet, gaat het niet, of doe ik het gewoon niet. Omdat ik me er niet toe kan zetten. Een tijd lang heb ik dat gedaan: mezelf een schop onder de kont gegeven om te gaan joggen. Want ik wist: daarna voel ik me beter. Maar het was een continue strijd in mijn hoofd en een “moeten”.

Niet leuk. En ontzettend vermoeiend.

Vriendschap met je ego in plaats van strijd

Ik heb het wel eens over “vrienden worden met je ego”. Jezelf vriendelijk toespreken, aardig zijn voor jezelf. Nou, hier kon ik zelf nog wel wat vriendelijker zijn😅. Want een strijd kent altijd een verliezer:
🙁 Ofwel je voelt je rot omdat je niet hebt gedaan wat je vond dat je moest doen.
🙁 Ofwel je voelt je rot omdat het steeds zoveel energie kost om jezelf ertoe te zetten.
(OK achteraf voel je je even beter omdat je het gedaan hebt, en je schiet er wel degelijk iets mee op, bijvoorbeeld in mijn geval een betere conditie. Maar het patroon blijft, de innerlijke strijd blijft, en het blijft altijd wel ergens wringen).

En zo werkt het:

🤔 Ik heb mijn ego aangekeken en gevraagd waarom het zo nodig vond dat ik moest joggen. Het was bang dat ik anders niet fit, of überhaupt gezond zou zijn. OK…?
🤔 Meteen heb ik de vraag gesteld of dat wel zo is, dat je niet gezond bent als je niet jogt. Of sport.
Natuurlijk is dat niet zo! Ons lichaam past zich aan, aan wat je ervan vraagt te doen. En nog veel meer dan dat.

Denk maar aan topsporters, of aan mensen die een extreme situatie of een ziekte hebben overleefd. En dagelijks ruimt ons lichaam virussen en schadelijke stoffen op, en herstelt het wondjes en beschadigingen aan ons DNA. Zelfs wanneer we ons een tijd lang volstoppen met troep, blijft het werken aan onze gezondheid.

Die gedachten heb ik toen bewust versterkt en herhaald:
😃 Mijn lichaam is sterk en gezond en krachtig.
😃 Mijn lichaam past zich perfect aan en zal dat altijd doen.
😃 Zo is het in het verleden geweest en zo zal het altijd zijn.
😃 EN: Mijn lichaam laat me weten wat het nodig heeft en wat goed voor haar is. Als ik daar naar luister, ben ik vanzelf fit en gezond.
Deze gedachten geven me een waanzinnig gevoel van kracht en vertrouwen. En telkens als ik mezelf weer een schop onder mijn kont wil geven om te gaan joggen, terwijl mijn lichaam daar geen JA op voelt, herhaal ik deze gedachten.

Oneindige mogelijkheden!

Zo kan ik het “moeten” loslaten en het hokjesdenken dat alleen joggen me fitheid en gezondheid en een lekker gevoel geeft. Nee, er zijn nog veel meer manieren:
😃 Tuinieren
😃 Dansen
😃 Een stuk fietsen
😃 Een eind wandelen
😃 Een intensieve schoonmaakklus
😃 Hout zagen voor de kachel
😃 Met de kinderen stoeien… en nog veel meer…

En het resultaat:

💗 Meer vertrouwen
💗 Meer rust in je hoofd
💗 Meer verbinding met je lichaam
💗 Een diepere connectie met je intuïtie
💗 Openstaan voor meer mogelijkheden
💗 Creatiever en intuïtiever en geïnspireerder leven
💗 Minder stress
💗 Meer plezier!!

Dit is eigenlijk ALTIJD het resultaat wanneer je je losmaakt van je ego: van oude gedachten en patronen. Wanneer je het ego gaat zien voor wat het is, en er bewust mee aan de slag gaat.

Want JIJ bent niet je ego of je gedachten

Jouw echte “IK” leeft diep in jou en spreekt je zachtjes toe. Is vrij van “moeten”, meningen en oordelen. Vrij van programmering en conditionering. Los van alles wat je ooit geleerd hebt.
De ware jij is vrij en spreekt altijd vanuit liefde. Liefde is ook wat je voelt wanneer je naar jezelf begint te luisteren. En waarmee je volstroomt wanneer je je eraan overgeeft. Je laat het dan gebeuren, door je heen.
In plaats van je tegen dingen te verzetten, te strijden, of de moed te verliezen, put je uit de Bron in jou. Deze Bron, jouw ware Zelf, laat je de eenheid en verbondenheid van alles ervaren. Dingen vallen op wonderbaarlijke wijze op hun plek. Dat is geen magie, dat is het kwantumveld waar wij deel van uitmaken.

De overgave van het Ego

Wanneer je dit traint en je Ego leert (h)erkennen, kan het op een dag gebeuren dat het Ego zich totaal overgeeft. Omdat het inziet dat het de macht niet, en nooit heeft gehad. Want linksom of rechtsom staat het Ego altijd in dienst van jou, God, ofwel je Ware, Oorspronkelijke Zelf. Het is er onderdeel van, ook al beseft het dat de meeste tijd niet. En wat je dan ervaart is Goddelijke Extase, oneindige rust en oneindig vertrouwen…

Jij Zelf bent oneindig vertrouwen en oneindige liefde. En jij bent de creator van jouw realiteit. Jij bent God. Wij allemaal 💫

Deze manier van zelfonderzoek, oplossen van beperkende overtuigingen en het ervaren het kwantumveld leer je in mijn online training “De Wake Up Call”.

😃 Van 27-31 maart geef ik een gratis 5-daagse 😃

Elke dag kun je er live bij zijn. Of achteraf de opname bekijken.
Je zult autisme nooit meer hetzelfde zien. Want het is geen beperking, het is een verruiming!
De laatste dag hoor en zie je wat ik zelf heb doorgemaakt. Mijn leven is ronduit magisch. Voor degenen die de wetten van het kwantumveld niet kennen😄.

Wij zitten op een andere frequentie

Wij zijn gemaakt om zo te leven:
🌈 Dingen zien, ze dagdromen, en die dromen waarmaken.
🌈 De juiste dingen op het juiste moment doen.
🌈 Geen dingen doen die niet bij je passen.
🌈 Maar datgene waar je echt blij van wordt.

Weten wanneer de inschrijving start?

Meld je HIER even aan aan voor de maillijst. En zet vast in je agenda: 27-31 maart, van 11:00-12:30 😃. Zie je daar!

Liefs van Els