Selecteer een pagina

Na mijn eerste sollicitatiegesprek was ik stomverbaasd.

De reden waarom ik niet aangenomen was: ik was te eerlijk. (Of dat de echte reden is weet ik natuurlijk niet, maar dit is wat me gezegd werd en dat was ook zo – ik zei gewoon hoe het voor me was, alles).

Dat ik te eerlijk was, dat kon toch niet? Eerlijk zijn was toch iets goeds? Als de hele wereld eerlijk was, dan zouden er geen problemen en geen oorlogen meer zijn en geen armoede en geen honger. Dan zou niemand meer bang zijn en zouden we allemaal onszelf zijn. Hoe fijn is dat?

Bovendien wist ik: als eerlijkheid niet welkom was, hoe eerlijk waren deze mensen dan zelf?

Dit was de eerste confrontatie met één van mijn autistische eigenschappen.

Geen verschil kennen tussen de wereld binnen in mij en die buiten mij. Voor mij voelt iedereen als mezelf. Dat is onze “andere frequentie”: geen identificatie met een persoonlijkheid of zelfbeeld, maar de ervaring van Eenheid, van bewustzijn zonder grenzen. Vandaar ook dat we zo ver over onze persoonlijke (fysieke en emotionele) grenzen gaan. In onze perceptie zijn die veel minder aanwezig doordat we vooral vanuit bewustzijn ervaren.

Meer dan 10 jaar heb ik bewust gewerkt aan het “landen” in mijn lichaam en in mijn menselijke gevoel. Er zat veel emotioneel trauma, onder andere hechtingsproblemen (bindingsangst). Volgens mij is dit, naast depressiviteit, het grootste probleem bij mensen met autisme. Het afgesloten-zijn van het gevoel is waarom we anderen ook niet aanvoelen. Je kunt pas iets ervaren wanneer je daar in jezelf bewust van bent. Net zoals wanneer je je niet happy voelt. Dan kan niemand je blij maken.

Het klinkt misschien te simpel maar zo is het ook.

En zo zag ik in 2011 ook in wat me blokkeerde om verder te komen. Eén simpel inzicht zorgde ervoor dat ik mijn beperkingen achter me kon laten. En ook al moest ik de hele weg nog gaan, de minuut dat ik dat inzicht had wist ik dat mijn autisme ooit voorbij zou zijn.

Dezelfde minuut besloot ik om dit geluk niet voor mezelf te houden. Dat zou niet eerlijk zijn – speaking of eerlijk! 😉

Er zijn zo ontzettend veel mensen in het autismespectrum die op slot zitten, het zwaar hebben en ongelukkig zijn. Die hadden, net zo goed als ik dat had, het recht om de oplossing te kennen. Toevallig was ik dan degene die de oplossing had gevonden.

Ik beloofde mezelf dat, zodra ik daar de ruimte voor zou hebben, ik aan de wereld bekend zou maken wat ik ontdekt had.

God wat ben ik dankbaar dat ik dat nu kan.
💗Regelmatig krijg ik mooie mailtjes.
💗Eindelijk voelen mensen zich echt begrepen.
💗Ze putten kracht uit wat ik vertel.
💗Mensen vertrouwen me zorgen toe, wetende dat ze gehoord worden. Alleen dat is al zo dankbaar.

Nog toffer is het wanneer mensen hetzelfde ontdekken als ik. Dat ze de “magie” van het Eenheidsveld ofwel het kwantumveld beginnen te ervaren. Magie tussen haakjes, want het is geen magie, het zijn gewoon natuurwetten. Maar andere dan de bekende.

Maar vooral wanneer ze ervaren dat hun hart en hun gevoelsbewustzijn opengaan.

Iemand noemde het zo: dat “het autistische muurtje” doorbrak. En dat ze gaan beseffen wat er in een ander omgaat, net als dat ik nu. Zonder nadenken een ander begrijpen. Aanvoelen wat gepast is. Een warm mens wordt.

En dan niet zomaar hé. Want ons gevoel is diep. En mensen voelen dat. Dat is soms beangstigend omdat het anderen confronteert met wat ze diep in zichzelf hebben weggestopt.

Ons bewustzijn eist van ons dat we 100% eerlijk zijn met onszelf. Anders voelt het als een storing van binnen. En krijgen we daar (vaak fysiek) last van.

Nu, 20 jaar na die sollicitatie, weet ik wat er bedoeld werd.

Nu weet ik hoe je aftast wat iemand aan kan qua eerlijkheid. Mensen zijn nu eenmaal op hun hoede. Iedereen draagt pijn in zich. 100% eerlijkheid haalt teveel overhoop in mensen. De Aarde is helaas nog een plek waar verstoppertje gespeeld wordt. Omdat er nog teveel pijn is, wantrouwen, angst.

De enige weg uit deze angst en pijn is om die in jezelf aan te gaan. Om vriendschap te sluiten met jezelf en je hart voor jezelf te openen. Om al je gevoelens aan te gaan en te verwelkomen.

Juist wanneer je anders bent, en een diepe gevoelswereld hebt, en een natuurlijk besef hebt van de Eenheid van alles en iedereen, ben je ontzettend krachtig.
🚀Je doorziet dingen snel.
🚀Je ziet hoe dingen doorwerken van jouw binnenwereld in de buitenwereld.
🚀Als je dit eenmaal door hebt is het een kwestie van oefenen.
🚀Tot het moment dat ook jij opengaat.

Wat je dan ervaart… is niet normaal.

😊Je hoeft niet meer zo na te denken want op onze andere frequentie werkt het anders: je weet dingen gewoon. Intuïtief.
😊Dingen vallen op hun plek.
😊Je krijgt steeds meer plezier in het leven.
😊Je houdt van jezelf en mensen houden van jou.
😊Omdat je gewoon bent wie je bent.
😊Geen toneelspelletjes meer.
😊Het leven is simpel.

Jij kunt dit veel sneller bereiken dan ik.

Want ik heb alles voor je in een online training gezet.
In de week van 16 t/m 20 januari krijg je een gratis voorproefje.
Klik HIER om je aan te melden.
Ik kijk er naar uit om je daar te zien.
Eerlijk waar 😉

Liefs van Els 💗