Selecteer een pagina

Heb je wel eens gehad dat je IN je droom wakker werd?
Ik bedoel, dat je opeens beseft dat je in een droom zit en denkt: het is niet echt!
En je dan realiseert dat je ALLES kunt doen zonder dat het één fuck uitmaakt.
Wat zou jij dan doen?

Avontuur

Jaren geleden werd ik wakker in een droom. In mijn droom liep ik de WC in, maar het zag er zo anders uit… en opeens besefte ik dat ik droomde en had ik het bewustzijn om te kiezen wat ik zou doen. Mijn eerste impuls was om het Universum in te vliegen en te gaan verkennen. Dus ik sprong en was op weg omhoog… totdat ik het plafond tegenkwam. Mijn brein riep: je stoot je hoofd aan het plafond! En de magie was weg. Door deze schok werd ik wakker en was mijn avontuur voorbij ☹

Hierna heb ik geen lucide (wakkere) dromen meer gehad. Natuurlijk, je kunt jezelf trainen in lucide dromen maar zo zijn er wel honderdduizend dingen die ik leuk vind en zou kunnen oefenen. Tekenen, zingen, dansen, koken, schrijven… Maar waarom zou ik dat doen? Voor mijn eigen lol? Dat is leuk maar er is meer. Mensen verder helpen bijvoorbeeld met massages of healings of coaching… Dat is erg mooi en dankbaar en vervullend maar ook dat is niet alles.

Wakker worden

Dream big zeggen coaches. Over dromen gesproken. Er is een vastbeslotenheid in me om het ALLER grootste verlangen te vervullen dat er bestaat. En dat is wakker worden uit de grote droom. De droom die zo levensecht is dat we niet door hebben dat het een droom is.

Het is wakker worden in het leven zelf. Wakker worden uit de illusie dat je iemand bent, los van anderen en dat verbinding, eenheid, vervulling en geluk dingen zijn die bereikt moeten worden. Het IS er al, alleen we merken het niet omdat ons bewustzijn ervoor is afgesloten, of op zijn minst ervan afgeleid.

“Wakkere” of ontwaakte mensen zijn van alle tijden. Ze werden vaak niet begrepen en voor gek uitgemaakt, of veroordeeld. En eerlijk, alleen gekken en kinderen en dronkaards (en verliefde mensen volgens mij) spreken de waarheid, toch? Dus wie is er dan gek…? Degene die de waarheid spreekt, of degene die haar verhult en in illusies gevangen zit?
Hoeveel mensen leven een slapend bestaan? Voelen zich onvervuld, en vullen de leegte met hard werken, strijden tegen het “kwade”, het kopen van spullen, najagen van liefde of seks, de hoop op betere tijden of welk doel dan ook. Hoe dan ook, het gevoel van vervulling wordt nooit bereikt want de leegte zit van binnen.

Als de droom een nachtmerrie is

Heb je wel eens het gevoel gehad dat er iets niet klopte? Dat je zo totaal op een verkeerd spoor zit dat het is alsof je in de verkeerde film terecht bent gekomen? Als je dat voelt dan is dat ook zo. Dan is het tijd om andere keuzes te maken. Mij overkwam het nadat ik de keuze had gemaakt om met (dacht ik) de man van mijn dromen een huis te kopen. Binnen een paar maanden zat ik met RSI thuis en kon ik de kraan nauwelijks nog opendraaien. Ik was mijn kracht kwijt, die had ik letterlijk en figuurlijk aan hem weggegeven. Ik voelde me opgesloten en ongelukkig met degene die vlak daarvoor nog de liefde van mijn leven leek (hij bleek narcistisch te zijn). Jaren later dreigde hij me met mijn zwangere buik van de tweede (nummer één lag boven in zijn bedje te slapen) op straat te zetten. Mijn leven was één groot drama en ik vroeg me af waar het zo mis had kunnen gaan.

Dat was het jaar voordat ik de diagnose ASS (autisme) kreeg. Hoe weinig wist ik van het leven en van mezelf. Ik moest eerst totale ontgoocheling ervaren vóórdat ik kon ontdekken wie ik werkelijk was (en wie ik niet was). Nu weet ik dat de meeste mensen zichzelf nauwelijks kennen. Laat staan dat ze het leven begrijpen. Geen wonder dat je zelden mensen tegenkomt die ECHT gelukkig zijn. Terwijl dat is wie, of wat we werkelijk ZIJN. We zijn niet “iemand”, we zijn het ENE bewustzijn, dat alle materie in stand houdt.

Ergens heb je het altijd al geweten

Als je deze illusie van het afgescheiden “ikje” doorziet word je wakker uit de droom. Denkfouten komen aan het licht. Waarneming wordt helderder. Oude pijn heelt en het gevoel van eenheid, heelheid, compleet zijn groeit. Afgeslotenheid verandert in openheid en aanvoelen waardoor de problemen met anderen verdwijnen. Meer en meer besef je dat je bewustzijn bent en een menselijke ervaring hebt. Dit heb je, diep van binnen, altijd al geweten. Autisme is geen stoornis. Je bent ervoor gemaakt om wakker te worden en je droom te leven.

Want dat is precies wat autisme is: je zit op die andere frequentie. Waar de meeste mensen gericht zijn op materie en vormen zie jij door vormen heen. Bij jou is de ervaring, het gevoel, de energie wat telt maar het is alsof je hier de enige in bent. Je ziet de illusie van deze 3D wereld maar je zit gevangen in de droom. Je weet dat er nog iets anders is dus je blijft zoeken. Ik was bijvoorbeeld 25 jaar lang een spirituele zoeker. Een ander sluit zich aan bij een religieuze stroming of filosofieclub. En sommigen beschouwen het leven door het te tekenen of te fotograferen. Op welke manier onderzoek jij het leven? En waarom doe je dat eigenlijk? Wat is het verlangen daarachter?

Het ego – het “kleine ikje”

Sinds mijn ontwaken is er een rust en een zekerheid die nergens mee te vergelijken is. Zelfvertrouwen is het niet, ik ben altijd heel onzeker geweest. Het is vertrouwen in het leven, weten dat “ik” als mens uitdrukking ben van het ENE bewustzijn. Dat er in wezen geen verschil is tussen jou en mij, en dat de grens tussen buiten- en binnenwereld slechts schijn is. In mij als mens, in mijn gewaarzijn is er beweging en die zegt me welke kant ik op ga. Mijn kleine “ikje” – het ego – heeft niet veel meer te willen dan het volgen van die beweging. Zodra ik een andere kant op wil, zwem ik tegen de stroom in. Op een gegeven moment houd je op om iets anders te willen dan het leven van je vraagt. Het gevoel van opoffering verandert in genade. En diepe dankbaarheid, vreugde en geluk om de magie, de prachtige momenten en het gevoel van diepe verbondenheid met alles en iedereen.

Werkelijk niets is wat het lijkt. Dat ga je zien als je uit de droom ontwaakt. Wat je probeert vast te houden raak je kwijt. Waar je vanaf wil blijft je achtervolgen. Jouw aandacht bepaalt wat je ervaart. Als je wakker bent kun je kiezen. Waar wil je mee bezig zijn? Richt je daarop. Wat wil je ervaren? Besluit dat je ervoor gaat en het is een kwestie van tijd dat het in je leven verschijnt. Ook al denk je dat iets niet kan, het leven brengt het je als je ervoor kiest. Je hoeft niet te weten hoe, het leven brengt het je door de wet van aantrekking. Het leven trekt zich niets van geld, kansen, uiterlijk of andere vormen aan. Werkelijk alles is mogelijk zolang jij het voor mogelijk houdt. Dit heeft niets te maken met je best doen om een doel te bereiken. Het is de overgave aan je diepste verlangens, die verborgen liggen in jouw Goddelijke essentie.

Verlangen en de wet van aantrekking

20 jaar geleden besloot ik voor de grap een autoradio met CD-speler te manifesteren, en binnen en week werd me er “toevallig” één aangeboden. Ik weet nog hoe verbaasd ik was dat het werkte, inmiddels heb ik de meest ongelooflijke ervaringen opgedaan van het tegen alle waarschijnlijkheid in een huurhuis krijgen, het terugkomen van een geliefde tot allerlei spullen die mijn leven binnenkwamen omdat ik besloot ze te willen, of het me nu geld kostte of niet. De kracht van intentie is ongelofelijk en moeiteloos. Wanneer een verlangen vanuit pure vreugde en liefde komt, kan het niet anders dan dat het realiteit wordt als je er JA op zegt.

Wakker zijn in de droom

Als ik nu naar mezelf kijk zie ik een mooie, gelukkige vrouw. Ik zie degene van wie ik altijd gedroomd heb. Nooit had ik gedacht dat ik diegene zou worden die diep in mij weggestopt zat. Totdat ik besloot diegene te zijn en begon te ervaren dat het werkte. Ik heb mijn dromen tot leven gebracht. Steeds meer voelt het alsof ik mijn leven droom. Of het niet echt is wat er om me heen gebeurt. De “harde realiteit” zoals ik die een groot deel van mijn leven ervaren heb, is minder hard geworden. Meer vloeibaar. Minder echt. De “realiteit” vormt zich steeds meer en steeds makkelijker naar wat er in mijn bewustzijn speelt. Ik ben wakker in de droom. Niets heeft méér invloed dan hoe ik kies om de werkelijkheid te zien. Ik ben de creator, de schepper van mijn leven en niet de omstandigheden.

De kosmische paradox

Veel mensen slapen en dromen de droom. Hun leven gaat voorbij, de dingen overkomen ze en ze hebben geen idee. Dat geeft niet. De wereld is perfect zoals ze is. De wereld IS niet te redden en hoeft ook niet gered te worden. Alles voltrekt zich op zijn eigen Goddelijke tijd. De schepping is als één grote Goddelijke uitademing die alles doet ontstaan en zo zal alles in één grote Goddelijke inademing weer terugkeren tot de perfectie, tot God. Alles wat bestaat draagt het verlangen in zich om terug te keren tot de Bron van het bestaan – tot God. De perfectie van het bestaan zit hem in de imperfectie. Als perfectie bereikt zou zijn, zou het bestaan ophouden. Oh, de kosmische paradox is werkelijk overal. Er is geen reden van bestaan dan God die zichzelf wil ervaren. Vanuit pure vreugde. Hoe machtig is het om dat als mens te mogen ervaren. Vreugde, is liefde, is leven, is God.